Eiropas čempionāta velotriālā 1. diena

30. maijā un 1. jūnijā Beļģijā, netālu no Lježas (Liege) pilsētas notika EBU (European Biketrial Union) Eiropas čempionāts velotriālā. Uz pasākumu no Latvijas devās kopumā septiņi triāla kluba KARTERS braucēji. Četri braucēji startēja sestdien 30. maijā, kad trasē devās līdz 16 gadus vecie un meitenes, bet pārējie trīs startēja svētdien 1. jūnijā.

Pirmās dienas vakarā pēc žūrijas apspriedes un dienas rezultātu galējās apstiprināšanas ir skaidrs, ka Arvis Dermaks savam panākumu sarakstam var pievienot Eiropas čempionātā iegūto trešo vietu BENJAMIN grupā. Pagājušajā gadā Arvja iegūtā otrā vieta pasaules čempionāta posmā Čehijā lika cerīgi raudzīties uz šo gadu, jo Arvis starp saviem konkurentiem bija jaunākais un šajā gadā būtu bijis jāstartē kopā ar sava vecuma braucējiem un gadu vēlāk dzimušiem (jaunākiem) braucējiem. Tomēr līdz ar noteikumu izmaiņu, šogad Arvis nav izdevīgā situācijā un sacenšas pat ar divus gadus vecākiem braucējiem. Jāpiemin arī, ka Arvis šī gada Latvijas čempionāta pirmajā posmā Mangaļsalā guva nepatīkamu traumu. Sestdienas sacensībās tas netraucēja gūt Arvja karjerā nozīmīgu panākumu. Starp piecpadsmit braucējiem, atpaliekot tikai no diviem Čehijas braucējiem, Arvis trešais BENJAMIN grupā.
Pirmais starptautiskais starts šajās sacensībās kuldīdzniekam Valteram Smiltānam, kuram sacensības bija milzīgs pārbaudījums salīdzinājumā ar iepriekš gūto pieredzi Latvijas Čempionāta posmos vai kluba mēroga pasākumos. Rezultātā 13. vieta un neatsverama pieredze.
Otra grupa, kurā sestdienā startēja Latvijas pārstāvji, ir MINIME, kura bija skaitliski vislielākā un kur brauca divi Latvijas čempionāta konkurenti – Mārtiņš Elsts un Ansis Dermaks. Šoreiz labāk veicās Mārtiņam un ar iegūtiem 54 soda punktiem galā astotā vieta. Ansim 12. vieta ar 69 soda punktiem.

Rezultāti:
Grupa BENJAMIN (dzimuši 1996., 1997. un 1998.)
1. Matej Popelka, CZE, 50 soda punkti.
2. Ondrej Senk, CZE, 51 s.p.
3. Arvis Dermaks, LAT, 60 s.p.

13. Valters Smiltāns, LAT, 80 s.p.

Grupa MINIME (dzimuši 1993., 1994. un 1995.)
1. Raphael Phils, GER, 30 s.p.
2. Philip Mrugala, POL, 33 s.p.
3. Tomas Kalus, SVK, 42 s.p.

8. Mārtiņš Elsts, LAT, 54 s.p.
12. Ansis Dermaks, LAT, 69 s.p.

Bildes: Juris Zariņš 2008 http://jzfoto.lv/lv/event/86/arvis-dermaks-izcina-3-vietu-eiropas-cempionata-velotriala-belgija/

Komentāri ir slēgti.