LČ posms Mangaļsalā

MSvētdien – 13.maijā, Mangaļsalā noslēdzās “Agarska” TK rīkotai Latvijas čempionāta 2.posms trialā. Mototriālā arī šajā posmā uzvaru izcīnīja Renārs Agarskis, savukārt velotriālā kārtējo reizi sīvu cīņu nodemonstrēja pašreizējais Latvijas čempions Pāvels Griškovs un eksčempions Kristaps Skudra – šoreiz pārāks bija Skudra.
Pirmais LČ posms triālā iesākās 6.maijā Liepājā, kur cīņā par Latvijas čempiona titulu arī šogad sīvu konkurenci izrādīja pagājušā gada Latvijas čempions Kaspars Vērnieks un pieckārtējais Latvijas čempions Renārs Agarskis (abi Agarska TK). Tikpat līdzvērtīga cīņa notika arī starp velotriālistiem un viena kluba biedriem Pāvelu Griškovu un Kristapu Skudru.
No mototriālistiem Liepājā labāk jutās Renārs, kas uzvarēja visos trīs apļos, summā savācot 26 soda punktus. Kasparam 44 soda punkti. Par trešajā vietā braucošo Jāni Šaltu (Agarska TK) 118 soda punkti, pirmajās divās vietās esošie braucēji bija krietni pārāki. Ceturtais Guntars Mateuss (Grobiņas MK) ar 127 soda punktiem.
Velotriālā par pagājušā gada čempiona titula zaudējumu Liepājā neizdevās revanšēties Kristapam Skudram, kur viņš palika otrais, pirmajā posmā uz augstākā pjedestāla kāpa patreizējais Latvijas čempions Pāvels Griškovs.
2.posmā Mangaļsalas trasē starp mototriālistiem būtiskas korekcijas rezultātos netika ieviestas un vietu izkārtojums kopvērtējumā saglabājās gluži tāds pats, kā pēc 1.posma Liepajā.
Velotrialā Mangaļsalas trasē šoreiz labāk veicās eksčempionam Kristapam Skudram, kurš šobrīd pēc diviem posmiem kopvērtējuma tabulā dala pirmo vietu ar pašreizējo Latvijas čempionu Pāvelu Griškovu.
Pateicoties lieliskiem laika apstākļiem, kā arī tam, ka Mangaļsalas posms ir raksturīgs ar skatāmiem un interesantiem uzlēcieniem un nobraucieniem, 13.maija sacensības bija pulcējušas visai lielu skatītāju pulku, kas apliecina, ka arī triāls pamazām atgūst savu pievilcību.
Nākamais Latvijas čempionāta posms jau 19. maijā Saldū.