Diena bez AUTO 2007

22. septembrī Rīgā Elizabetes ielā, posmā no Brīvības bulvāra līdz Tērbatas ielai, Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā notika pasākums «Diena bez auto», tāpēc tur tika slēgta autotransporta satiksme.
Dienas garumā notika visādas aktivitātes un to starpā arī velotriāla paraugdemonstrējumi, ko organizatori uz viena no baneriem bija nodēvējuši par “velofrīstailu” :)))
Bija uzrīkota skatuve, kur visas dienas garumā uzstājās dažādas grupas, kas priecēja gājējus un velobraucējus.
Apvienība “Apokalipses jātnieki” bija izstādījuši savus frīkbaikus un visiem interesentiem bija iespēja piedalīties ideālā frīkbaika zīmēšanā, lai dienas noslēgumā izlozētu vienu no bakiem tieši sev. Tā tas ī notika un meitene mājās aizbrauca ar unikālu “frīkvelo”.
Uz paletēm un kabeļu spolēm šovoties paspēja Maksis, Valča, Elstins, Sivēns, Kārllis un Titos.
Pasākuma ietvaros bija uzstādīts stends, kur varēja izgatavot sev patīkamas formas atstarotāju. Bija stends, kur aicināja vairāk pārvietoties kājām – dalīja bukletus. Un ļoti interesentu padarīšanu piedāvāja “VIC velokurjers”, kuri bija uzstādījuši jaudas mērītāju, kurš noteica cik W (vatus) braucējs var uzmīt. Laikam jau Kārlim izdevās dienas absolūtais rekords.
Jauks pasākums, bet šķiet tas kopumā nesniedza pārliecinošus argumentus kāpēc lai nebrauktu ar auto. Uzveidojiet normālus veloceliņus, savādāk ar velo pa Rīgu droši var tikai lieli spečuki.

Komentāri ir slēgti.